Din nou la drum! De data aceasta spre renumitul lac Pelagicevo din Bosnia. In urma cu cateva luni, prietenul meu Roli, de la Carplove a reusit sa-mi faca o rezervare de o saptamana, el fiind deja de-al casei.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Eu, nefiind niciodata pe acest lac, i-am cerut cateva sfaturi, cateva ponturi, cum sa abordez partida de o saptamana de pescuit. Am aflat ca trebuie sa ma pregatesc cu o cantitate serioasa de nada. Pescuitul si naditul se practica doar de pe mal, si cel mai important este ca in lacul Pelagicevo vietuiesc crapi si amuri capitali.
Cu informatii utile si multe bagaje am pornit la drum. Ne astepta un drum de 820km, trecand prin Ungaria, Croatia si apoi Bosnia, iar dupa 12 ore de calatorie, intr-un final, am ajuns pe mult asteptatul lac Pelagicevo. Ne-a intampinat un peisaj foarte frumos, unde natura era acasa la ea. A mai ramas doar sa ne intalnim cu acei pesti capitali despre care tot am citit.
Am avut rezervat standul 19, stand care a adus deja cativa mustaciosi pe saltea. Aveam in fata, la apoximativ 100 m, malul opus cu cativa copaci cazuti in apa, mici peninsule, lagune, intr-un cuvant cateva zone care ar tine pe loc crapii sau amurii.

Am dus o cantitate destul de mare de nada

alcatuita din circa 60kg de boilies de momit MISEL ZADRAVEC- NATUR FISH 35% + 20kg de RED SPICE, seminte canepa, cateva alune tigrate fierte in chili si pelete de crap. Toata nada, cu cateava zile inainte, a fost bine hidratata cu MISEL ZADRAVEC – CSL POWERFULL SPICE. Astfel, am avut pregatita in jur de 100 kg nada de calitate, irezistibila pestilor, ziceam eu. Acum urma sa vedem ce parere au si ei. Ca si boiliesuri de carlig am testat, in continuare, noile arome din seria SCOPION CHILI si anume Chili Krill, Chili Plum, Chili Liver, Chili Tuna dar nu le-am uitat nici pe cele consacrate, aromele ROBIN RED TNT SPICE si BLACK MAMBA din seria CARP DREAM semnate de MISEL ZADRAVEC, boiliesuri care ramin preferatele mele. Dupa alegerea zonelor de pescuit de pe malul opus, am inceput momirea cu spombul, spomb care ne-a dat de lucru o saptamina intreaga. Dupa nadirea zonei, am pregatit monturile, meticulos, fiecare dintre ele incarcata cu cate o aroma din seria SCORPION CHILI. Am lansat si am asteptat, poate un mustacios sau torpila va pofti la masa. Deja se inserase si inca nimic, asa ca incet m-am retras, iar cand atipisem … suna … si suna nu se mai opreste avertizorul … dupa un drill de toata frumusetea aveam primul peste de pe lacul Pelagicevo, un crap oglinda de 20 kg, un exemplar frumos. Primul crap a intrat pe aroma Chili Liver. Bun inceput, imi spuneam si speram ca urmatoarele zile sa fie numai cu pesti exemplari. Doream sa prind, ca de fiecare data, doar exemplare frumoase .
Urmatoarele zile nu s-au schimbat foarte mult in activitate. Canicula, care a tinut 2-3 zile, credeam ca va schimba pofta de mancare sau activitatea pestilor dar nu a fost asa,1- 2 exemplare ajungeau pe saltea, spre inserat sau noaptea cand temperatura de afara scadea cu cateva grade. Ne-a salvat vegetatia deasa de pe marginea lacului, alcatuita din copaci batrani foarte umbrosi. Zilnic momeam zonele alese cu 10-15 kg, zone care nu au ramas nicioadata fara nada, astfel masa era tot timpul pregatita. Cel mai dorit boilies a fost din seria SCORPION CHILI si anume aroma CHILI LIVER, boiles care mi-a adus deja cateva exemplare frumoase si nici de data aceasta nu si-a pierdut puterea de convingere.
Spre sfarsitul partidei , s-a anuntat un front de aer rece. Am sperat ca acesta va aduce schimbari in activitatea pestilor, de mai bine pentru noi, dar nu a fost asa.
Punctul culminant al partidei a fost in penultima seara cand, intr-o ora, am avut 4 trasaturi si 4 pesti pusi pe saltea, 2 amuri a cate 18kg, 1 amur de 17kg si un crap de 16 kg. Urma sedinta foto si eliberea lor in cele mai bune conditii.

A fost o partida de pescuit memorabila pe lacul Pelagicevo

ne-am incarcat cu frumusetea lacului, ne-am pozat cu locuitorii lacului si ne-am promis unul celuilalt ca in toamna ne vom revedea.
Multumesc colegilor mei Norbi si Sanyibá care au avut si ei o partida memorabila, lacul Pelagicevo le-a oferit un nou record personal fiecaruia.

Multumiri speciale colegulul meu de stand RuNelu 😉 care a fost prezent in activitatea mea zilnica, RuNelu m-a ajutat la momit, la minciog, la pozat si a contribuit la bunastarea partidei … tot respectul meu 😉

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.