Se numeste primavara atunci cand totul ia o alta forma de viata. Chiar daca nu vedem asta, transformarea se intampla si in apa, unde, unul dintre vietuitorii acestui mediu, crapul, ia si el, o alta forma, devine activ odata cu incalzirea vremii.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Inca de la inceputul primaverii, crapii se depleaseaza in zone mai putin adanci si mai calde. Inspirat de “hoinareala crapilor”, am ales pentru inceputul de sezon o zona de pescuit cu adancimi mici, unde razele soarelui il vor face pe mustaciosul nostru sa fie mai activ dupa somnul lung de iarna.
Singura preocupare a crapilor este cautarea meselor rapide si usoare. Nu discutam despre cantitati mari, de nada compusa din boilies, peleti si seminte. Am evitat momitul intens si am ramas la cateva boiliesuri, astfel am reusit sa pastrez contactul direct cu mustaciosul si am obtinut trasaturi rapide. Cativa saci solubili incarcati cu sparturi de boilies ofera crapilor o atractie maxima in aceasta perioada din an.

Un alt fenomen

… de primavara este vantul, unul puternic ne-a intampinat la sosirea pe lac. Ce inseamna vantul pentru crap? Vantul este neplacut doar pentru pescarul din tine, pentru crapi nu exista vant neplacut sau puternic, cu cat este mai puternic cu atat este mai benefic pentru el, pentru ca oxigeneaza intreaga apa, valurile scad vizibilitatea spre exterior, astfel va patrunde mai putina lumina spre adancimea lacului, ceea ce creste siguranta crapilor; ei vor deveni mai curajosi si se vor deplasa mai mult in cautarea hranei.

Ce caut eu primavara?

Nu doar crapi, caut, la fel ca ei, incalzirea, caut razele soarelui cu care ma voi incarca pe intreg sezonul de pescuit.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.