De o vreme frecventez un lac salbatic, administrat de Filiala AGVPS Maramures. Lacul este superb, cu apa cristalina, cu vegetatie aproape luxurianta, cu fauna specifica acestui habitat, diferite specii de rate, pasari de apa, testoase, etc.

La  nivel local, acest lac este foarte cautat de pescarii de crap si nu numai. Din pacate sistemul catch and release nu se aplica. Salvarea pestilor din lacul Teplita este vegetatia. Aceasta le ofera, in primul rand, hrana naturala din belsug si totoadata protectie, fiind destul de greu de localizat si de prins. Vegetatia de pe fundul lacului este atat de abundenta incat pestii au format adevarate galerii.

In lac mai sunt cateva exemplare frumoase de crapi si amuri,

dar din pacate cam tot ce se prinde se retine reducand la zero sansa de a mai prinde inca odata acelasi exemplar. In viziunea mea, pescuitul nu este doar despre capturi, este despre peisaj, despre protejarea lui, este despre o stare de spirit armonioasa, mai ales cand natura iti ofera o asemenea oaza de liniste.

In ultima partida pe lac am reusit sa capturez un amur cu un colorit specific, care mi-a oferit niste momente deosebite. Si, cu aceeasi bucurie l-am eliberat in habitatul lui, acolo unde ii este locul, sperand ca data viitoare cand este capturat sa fie eliberat tot cu aceleasi ganduri de bucurie.

Haideti sa avem grija de lucrurile (locurile) pe care le apreciem.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.