ARTICOLE

avenTURULUNG

Probabil este corect sa spun, ca cea mai mare parte a articolelor de pescuit la crap se bazeaza foarte mult pe lacurile mari de pescuit. Am pescuit pe astfel de lacuri de-a lungul anilor, pentru ca îmi place acest stil. Dar ce se intampla in celalalt capat al lacurilor, si aici ma refer la lacurile mici si intime? Cum ar trebui să le abordezi?

Abordarea unui astfel de lac a fost la Turulung. Reintoarcerea pe acest lac a fost o placere mai ales stiind ca primii pasi pe acest teren „necunoscut” au inceput pe malul acestui lac. Lacul de pescuit de la Turulung este unul cu o densitate mare de pesti de toate speciile 🙂 cu exemplare frumoase, un loc unde poti aborda diferite tehnici, avand distante mici si medii de pescuit, structuri, insule, toate aceste fiind in avantajul  pescarului.

Intotdeauna acord atentie zonelor care imi ofera diferite optiuni, copaci, crengi cazute in apa, zona cu stuf, toate sunt puncte de plecare foarte bune. Aici am avut in fata mea, la aprox 40-60 m o insula cu vegetatie de unde am reusit, cu nada putina, sa trezesc interesul crapilor si amurilor. Senzatia trasaturilor de la aceasta distanta este de nedescris, puternica, plina de forta, iar pestii nu s-au lasat usor de adus pe saltea.

Dupa pararea mea, lacurile mici ofera pescarilor un timp mult mai scurt de a intelege tainele pescuitului la crap. Avand o suprafata mult mai mica, zonele de pescuit devin mai concentrate, distantele devin mai controlabile, trasaturile devin mai dese si intr-un final, capturi mai multe.

Simt ca mai avem multe de invatat pe astfel de lacuri 🙂

Felicitari Kiss Janos pentru crearea acestui lac; de catre un pescar pentru pescari 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *